Blog

Verhalen blogs

Over het leven. In deze levensfase gebeurt er veel, verandert er veel, de overgang gaat vaak vergezeld met allerlei andere ‘life changing’ gebeurtenissen die je niet onberoerd laten. Een hele slechte timing eigenlijk maar onontkoombaar. Aangeland in de 'herfst' van je leven kan het behoorlijk stormen en je groene blaadjes veranderen onherroepelijk van kleur. Het is in deze tijd dat je je soms geconfronteerd kunt voelen met je eigen plotselinge aftakeling, met de vliegende vaart waarmee de tijd voorbij is geraasd, je ouders die overlijden, je leeg geraakte nest en noem het allemaal maar op. En hoe zie jij jezelf inmiddels? Ben je nu opeens al 'dat oude besje' of ontstaat er weer energie voor een tweede bloei? 

Een boeiende fase. Ik zou mezelf niet zijn als ik er niet over zou schrijven. Te lezen in de verhalen blogs.

Closing Tab

Informatieve blogs

Over het lijf. Deze schrijf ik vooral om je te informeren over de technische kant van de overgang. Wat gebeurt er precies in je lichaam en in je 'mind', waaróm dan eigenlijk en waar kun je allemaal last van krijgen. Al herken je jezelf soms niet meer, deze blogs moeten een klein feestje worden van herkenning. Verder zijn ze ook een poging om wat inspiratie, humor en nieuwe moed te brengen op het 'met voetangels en klemmen bezaaide' pad van de overgang.

Over de aanpak. Informatieve stukjes over bijvoorbeeld vervangende hormoontherapie, voeding, bewegen, stressreductie en meer.  Tot binnenkort!

Closing Tab

Karikatur-menokuur-6.png
23 jan. 2021 19:46
In 2002 zijn er onderzoeksresultaten gepubliceerd met een schrikbarende boodschap over het gebruik van vervangende hormoontherapie tijdens de overgang. Het zou een flink verhoogde kans geven op borst- en baarmoederkanker. Gevolg was dat van een krappe 40% hormoongebruiksters slechts 4 % over bleef. Artsen wilden het niet meer voorschrijven, vrouwen durfden het niet meer te nemen. Later bleek...