Blog

Verhalen blogs

Over het leven. In deze levensfase gebeurt er veel, verandert er veel, de overgang gaat vaak vergezeld met allerlei andere ‘life changing’ gebeurtenissen die je niet onberoerd laten. Een hele slechte timing eigenlijk maar onontkoombaar. Aangeland in de 'herfst' van je leven kan het behoorlijk stormen en je groene blaadjes veranderen onherroepelijk van kleur. Het is in deze tijd dat je je soms geconfronteerd kunt voelen met je eigen plotselinge aftakeling, met de vliegende vaart waarmee de tijd voorbij is geraasd, je ouders die overlijden, je leeg geraakte nest en noem het allemaal maar op. En hoe zie jij jezelf inmiddels? Ben je nu opeens al 'dat oude besje' of ontstaat er weer energie voor een tweede bloei? 

Een boeiende fase. Ik zou mezelf niet zijn als ik er niet over zou schrijven. Te lezen in de verhalen blogs.

Closing Tab

Informatieve blogs

Over het lijf. Deze schrijf ik vooral om je te informeren over de technische kant van de overgang. Wat gebeurt er precies in je lichaam en in je 'mind', waaróm dan eigenlijk en waar kun je allemaal last van krijgen. Al herken je jezelf soms niet meer, deze blogs moeten een klein feestje worden van herkenning. Verder zijn ze ook een poging om wat inspiratie, humor en nieuwe moed te brengen op het 'met voetangels en klemmen bezaaide' pad van de overgang.

Over de aanpak. Informatieve stukjes over bijvoorbeeld vervangende hormoontherapie, voeding, bewegen, stressreductie en meer.  Tot binnenkort!

Closing Tab

IMG_4958_2.JPG
21 jan. 2021 00:58
Zodra de deur van het stokoude huis in het Duitse Adenau open zwaait komt er een aangename koelte onze kant op. De kamer oogt rustiek met de dikke middeleeuwse muren en de zware houten balken waar de haastig verstreken eeuwen hun sporen hebben nagelaten. Ikzelf en de andere meiden beginnen aangenaam verrast te kirren bij het zien van het authentieke historische optrekje. Dit wordt een tof weekendje weg!...
caravan.jpg
15 sep. 2020 16:43
Zomer 2020, de heetste hittegolf sinds 1975. Ik zie het op het nieuws, in dat jaar duurde de tropenaanval  maar liefst 18 dagen. Er komen wat beelden voorbij uit die tijd en opeens ben ik beland in "sweet memory lane"...