Over mij
"Door alles wat op mijn levenspad kwam, inclusief mijn eigen overgang, ben ik meer dan gemiddeld geïnteresseerd geraakt in complementaire zorg. Ons lichaam vertelt ons veel, we moeten er alleen wel naar leren luisteren".
Mijn naam is Marina Schriek (Hilversum, 1965). Ik ben getrouwd en heb een volwassen zoon en dochter. Sinds 1993 ben ik geregistreerd als verpleegkundige en heb vanaf dat moment in de klinische zorg- dat wil zeggen in het ziekenhuis- gewerkt. Aanvankelijk zeer allround, op verschillende afdelingen, met name interne geneeskunde, oncologie en neurologie. Maar ook gynaecologie en urologie. De laatste jaren werk ik als gespecialiseerd Neonatologie verpleegkundige in de (high care/post-IC) zorg voor zieke- en prematuur geboren pasgeborenen.
LinkedIn
Marina Schriek | LinkedIn
In 2015 heb ik een opleiding als orthomoleculair therapeut afgerond bij Ortho Linea(HBO niveau). Daardoor heb ik onder andere kennis van de veelomvattende invloed van (het gebrek aan-) voeding(s)-(stoffen)op het menselijk lichaam. Ook de werking en het samenspel van hormonen, neurotransmitters en enzymen komt tijdens deze opleiding aan de orde. Aanvullend heb ik een half-jaarlijkse scholing darmtherapie/darm-microbioom afgerond bij hetzelfde intstituut. Al deze kennis sluit perfect aan op het werk als overgangsconsulent.
Inmiddels heb ik aan hogeschool Breederode in Rotterdam een jaar lang de- door de Dutch Menopause Society- erkende post HBO opleiding tot verpleegkundig overgangsconsulent gevolgd en afgerond in 2020. Ik heb mij aangesloten bij onze beroepsvereniging, de VVOC.
Wat mij kenmerkt is dat ik veel tijd voor jou als client uit trek, de factor tijd wil ik zo min mogelijk een rol laten spelen. We worden immers in de zorg-maar verder ook overal- al zo vaak gedwongen om vooral sneller dan snel te zijn. Maar dat gaat ten koste van kwaliteit. Ik probeer naar het hele plaatje te kijken. Zoek desnoods rustig zaken verder uit zodat- wat ik uiteindelijk adviseer- ook daadwerkelijk bij je past en je verder kan helpen.
AnaLiese
AnaLiese is de naam van mijn praktijk en niet zonder reden. Een belangrijk onderdeel van de zorg die ik lever is het 'ontrafelen' van de klachten, de analyse. In ‘lys’ klinkt de naam voort van mijn geliefde tante Lies, de zus van mijn vader. Mijn praktijk beginnen was eigenlijk haar idee, zij zag mij voor zich in deze rol. Ook zag zij het belang van goede zorg tijdens en na de overgang, ze was al in de zeventig toen zij nog geregeld een opvlieger moest uitzitten. Lies was een tot op zeer hoge leeftijd innemende, eigenzinnige en optimistische vrouw. Zo blijft ze voor altijd in mijn gedachten.

Foto: www.abevanancum.nl
