Tarieven

Tarieven

Het door de VVOC vastgestelde tarief voor een overgangsconsult van één uur is per 1 januari 2023 aangepast naar 85 euro. 

Een eerste consult van anderhalf uur is gebruikelijk. Dit is met name fijn als je veel klachten ervaart, veel vragen hebt of als je ook nog andere problemen met je gezondheid hebt. Ben jij iemand die graag veel uitleg en achtergrond informatie krijgt dan is dit consult ook aan te raden. 

Tarieven zijn derhalve als volgt:

Consult 60 minuten €​​​​​​85,-        Bij voorkeur In de praktijk, anders online.

Consult 90 minuten 127,50.  Dit vindt in de praktijk plaats.

Consult 30 minuten 42,50.   Kan telefonisch of online plaatsvinden.
Dit is altijd een vervolgconsult. 

 

Korte vragen vóór of na een consult beantwoord ik altijd zonder dit in rekening te brengen. Dit betekent dat je vooraf aan een eventueel consult vrijblijvend een kort orienterend telefonisch gesprek kunt hebben met mij. Dit vind ik belangrijk, we kunnen daardoor beiden inschatten of een consult bij mij zin heeft voor jou.
Na een consult kun je ook altijd met je vragen op mij terug vallen door even contact op te nemen. 

Je krijgt -en retourneert- voorafgaand aan het eerste consult een vragenlijst per mail zodat het eerste gesprek al goed richting krijgt. 

Na elk consult ontvang je een samenvatting van ons gesprek met duidelijk toegelichte, specifiek op jou afgestemde  adviezen, soms ook een brief voor de huisarts en altijd een algemeen voedingsplan voor vrouwen in de overgang. Ik hoor daarna graag van je terug hoe het met je gaat!

 

Vergoeding overgangsconsult

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten van een verpleegkundig overgangsconsulent die is aangesloten bij de VVOC, dit gebeurt vanuit het aanvullende pakket. Hoeveel er vergoed wordt is terug te vinden in de zorgpolis en na te vragen bij je zorgverzekeraar.

Je kunt op de site van zorgwijzer ook eenvoudig zien welke zorgverzekeraars de consulten van de overgangsconsulent vergoeden.

Je kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken bij de Overgangsconsulenten die werken vanuit een eigen praktijk, dit is de zogenaamde 'eerste lijn zorg'. Bij een afspraak op een menopauzepoli in het ziekenhuis, zorg in de tweede lijn, is een verwijzing van een huisarts of Arbo-arts wel nodig.

De vergoedingen van uw aanvullende zorgverzekering hebben geen invloed op uw eigen risico.


"De overgang is geëvolueerd van 'iets waar je maar mee moet aantobben', naar 'iets waar je juist op kunt anticiperen', van hardnekkige 'bottle neck' naar verhelderende 'eye opener'. Doe daar vooral je voordeel mee!"