Overgang en Werk

Trainingen voor organisaties, voor werknemers en werkgevers. 

"Overgang en werk, werkt dat?" Dit is de titel van onze trainingen, ontstaan uit het samenwerkingsverband tussen twee verpleegkundig overgangsconsulenten van de VVOC, te weten: mijzelf en Marjolein Samplonius. 

Er zijn nu 1,7 miljoen vrouwen in Nederland die in de overgang zijn én een baan hebben. 60% van deze vrouwen ervaren de combinatie werk en overgang als zwaar. Vermoeidheid en concentratieverlies zijn de meest genoemde klachten. Maar ook opvliegers, verhoogde prikkelgevoeligheid en vermindering van zelfvertrouwen kunnen flink in de weg zitten op de werkvloer blijkt uit onderzoek. 

Wat kun je als vrouw zelf doen hieraan en wat kan de werkgever betekenen? Hoe maak je de overgang bespreekbaar en verdwijnt hiermee het taboe? 

Het komt allemaal aan bod in onze kleurrijke presentaties. Online maar binnenkort hopelijk ook weer gewoon op locatie.

Daarbij is extra lesmateriaal ontwikkeld, in de vorm van een boekje, een factsheet, een poster en prikkelende nieuwsbrief items. 

Organisaties kunnen zich voor onze diensten aanmelden op deze website, vraag naar de informatie over de verschillende pakketten die wij aanbieden voor de overgangsters op de werkvloer en voor leidinggevenden en P&O. 

Ook willen wij graag klaar staan voor stichtingen, verenigingen en hulpverleningsorganisaties om ook daar vrouwen in de overgang te informeren.

Denk ook eens aan het organiseren van een menopauze café, we helpen er graag aan mee!

 Lees verder op Overgangenwerk.nl

 

Knelpunten op het werk in relatie tot de overgang?
Knelpunten op het werk in relatie tot de overgang?
Blijf blij in je werk!